Termografering

Find utæthederne i huset ved hjælp af termografering og tæthedsmåling

Et utæt hus er ikke alene koldt og ubehageligt – det er også alt for dyrt. Har du en fornemmelse af, at din varmeregning er større, end den burde være, kan du få lavet en tæthedstest af dit hus.

Med en tæthedstest, også kaldet en blower door-test, kan du få testet, om dit hus er utæt. Hvis testen viser, at dit hus er utæt, er næste skridt at finde ud af, hvor det er, at varmen slipper ud. Kun på den måde kan du gøre noget ved utætheden – og dermed varmeregningen.

Undersøg huset med termografi

Med termografi kan man finde ud af, præcist hvor det er, at varmen siver ud af bygninger. Og dermed kan man opdage dårlige konstruktioner og forkert eller mangelfuld isolering.Ved hjælp af et varmekamera, et såkaldt infrarødt-kamera, måler man temperaturen på overfladen. 

Det sker helt uden berøring. Man måler bølgelængden på den infrarøde varmeudstråling fra overfladen. Med termografering opfanger man strålingen, og det bliver så omsat til et billede. På termobilleder viser de forskellige farver, hvor huset er varmt, og hvor det er koldt. 

De grønne og blå farver angiver kulde, mens de røde og gule farver viser varme. Og på den måde kan man altså se, hvor huset er utæt, og hvor der er kuldebroer.

Ved termografering skal der være en temperaturforskel på mindst 12 grader mellem den indvendige og udvendige væg. Termografering bør derfor foretages i vinterhalvåret.

Indvendige og udvendige termograferinger

Termograferinger kan bruges både udvendigt og indvendigt i bygninger, for utæthederne kan sidde overalt i tag, lofter, vægge, ydermure, vinduer og gulve.Med termografering kan man finde kuldebroer, fejlkonstruktioner, der medfører varmetab, og man kan påvise mangelfuld isolering. En termografering kan altså hurtigt finde de steder i huset, hvor varmen siver ud, og kulden trænger ind. 

Ønsker du at vide mere om os som bygningssagkyndige og den rådgivning, som vi kan tilbyde, så kontakt os på telefon 2618 1227 eller via vores kontaktformular.

Brug nedenstående kontaktformular eller ring venligst på 2618 1227 hvis du ønsker et tilbud

Jeg er interesseret


Kontakt mig vedrørende

Kontaktinformation:
 
 
 
Ejendommens beliggenhed
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt